Голяма или малка стреха да направя на покрива си?

С опитът в областта на покривните ремонти, искаме да Ви дадем няколко насоки при проектирането на новия покрив и по-точно за дължината на стрехите.

Много хора искат от майсторите да им направят големи стрехи, пренебрегвайки съветите на архитекта. Голямата стреха е красив елемент, който добавя естетичен вид на сградата и предпазва по-добре от слънце и дъжд. Вземете под внимание наклона на покрива, вида керемиди, сечението на мертеците и не на последно място климатичните особености на региона и изложението на стрехата. Всички тези "подробности" са изключително важни за здравината на всяка стреха и биха Ви спестили  неприятни провисвания и счупвания при сериозни снеговалежи или даже от собственото си тегло. Внякои региони падат често снеговалежи от порядука на 30 - 50 см а това през март е доста опасно защото снега е "мокър" и много тежък. Именно тогава се случват най-много пропатания, провисвания и други свързани с огромната тежест. Мислете за тези моменти!

Зле проектираната стреха е една реална заплаха за вас и вашите близки, за това нашия съвет е, преди да предприемете подобно нещо да се консултирате с инжинер, който да направи нужните изчисления и да вземе под внимание всички фактори.