Неканените гости под керемидите на вашия покрив са виновниците за течове на покрива и преждевременни ремонти.

Птиците са неканените гости под керемидите на покривите. Тук те намират сигурност и свиват гнездата си, като нанасят сламки и клонки. Така вие сте принудени да се примирите с постоянното шумолене и цвъркане. Освен това те привличат и хищници като порове, белки, плъхове и др. които с лекота се качват по стените до покрива и имат достатъчно сила за да повдигат и разместват керемидите увеличавайки значително възможностите за теч.

Решението на проблема е просто. Трябва да се монтират решетъчни прегради против птици. Те са гъвкави и позволяват оттичането на попаднала под покрива вода в следствие на счупени керемиди, но също така пречат на птиците да проникнат под керемидите. Монтират се под крайните керемиди и проблема е решен! Изглежда просто като решение и е такова, но често се пренебрегва и за съжаление е един от главните виновници за преждевременен ремон на покрива, което е доста по-скъпо.

Ние препоръчваме да не спестявате от тази добавка, защото тя ще Ви се изплати с по-дълготраен експлоатационен период на покривът, без ремонт.